JŪRŲ MUZIEJUS / DELFINARIUMAS

+370 46 49 07 40
+370 698 37 299
ljm@muziejus.lt
muziejus.lt
Smiltynės g. 3, LT–93100, Klaipėda

Apie mus

Pažink paslaptingą vandenų pasaulį!

Tokiu skambiu šūkiu Lietuvos jūrų muziejus kviečia apsilankyti jo nuolat turtinamose ir rūpestingai puoselėjamose jūrų gamtos ir istorijos ekspozicijose, delfinų pasirodymuose, įvairiose šventėse ir renginiuose.

Jūrų muziejus yra respublikinis muziejus, valstybės biudžetinė įstaiga, pavaldi Kultūros ministerijai. Muziejus įsikūręs šiauriausiame Kuršių nerijos taške – Kopgalyje, kur baigiasi 98 kilometrų ilgio Kuršių nerijos pusiasalis ir atsiveria Klaipėdos uosto vartai. XIX amžiaus antroje pusėje Kopgalyje buvo pastatyta gynybinė pajūrio tvirtovė – Nerijos fortas, kuris per Antrąjį pasaulinį kartą buvo beveik sugriautas. 1979 metais Nerijos fortas buvo atstatytas ir pritaikytas muziejaus poreikiams.

Muziejus kaupia, saugo, tiria, konservuoja, restauruoja ir populiarina muziejines vertybes, kurios atspindi Lietuvos, kaip jūrinės valstybės, laivybos istoriją bei jūros gamtos įvairovę. Daugialypėse ekspozicijose naudojamos naujausios technologijos ir būdai informacijai perteikti. Tai įgalina aktyviau plėtoti daugiafunkcę švietėjišką, edukacinę ir mokslinę tiriamąją veiklą.

„Nuolat siekiame būti dinamišku, dirbančiu pažangiausiais metodais, moderniu jūrų muziejumi–pažinimo centru, patraukliu įvairaus amžiaus lankytojams. Drauge su jais mokomės pažinti, džiaugtis ir saugoti žmogaus harmoniją su jūra“, – teigia Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Vizija: „Modernus, dinamiškas, dirbantis pažangiausiais metodais jūrų muziejus – pažinimo centras“

Paslaugos

Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Kitos šventimo vietos
Renginių salės nuoma
Restorane, kavinėje
Vietos vaikų šventėms

Klientų atsiliepimai

Įvertinimas
Įveskite paveiksliuke matomas raides.
Atsiliepimų dar nėra. Būk pirmas!