„Amatininkų užeiga“ restoranas Vilniuje

Didžioji g. 19, Vilnius

Apie mus

„Amatininkų užeiga“ yra įsikūrusi pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje, Rotušės aikštėje, todėl yra gausiai lankoma ne tik lietuvių, bet ir svečių iš užsienio.

„Amatininkų užeiga“ yra vienas pirmųjų restoranų pradėjusių dirbti ir iki paryčių, todėl kiekvieną naktį Jums gali pasiūlyti įvairiausių patiekalų pradedant lietuviškais barščiais, baigiant įmantriais lašišienos pjausniais.

Tik atšilus orams „Amatininkų užeiga“ viena pirmųjų klientams pasiūlo išgerti kavos puodelį ar alaus bokalą prie įėjimo esančioje terasoje, bei atidaro visų mėgiamas lauko kavines Rotušės aikštėje ir prie Pilies g. esančiame skverelyje.

Sovietinės priespaudos metais visuomeninio maitinimo sritis buvo ypač menkai išvystyta, žmonėms trūko malonią aplinką, gerą ir kokybišką maistą, puikų aptarnavimą siūlančių restoranų bei pasilinksminimui skirtų įstaigų. Ši veikla Lietuvoje, kaip ir daugelis kitų pradėta plėtoti tik po nepriklausomybės atgavimo. Restoranas “Amatininkų užeiga”, pasinaudojęs palankia situacija taip pat įsikuria, ir yra viena iš pirmųjų privataus verslo firmų. Šios įmonės įsikūrimo ištakos buvo įtakotos ypač tuo metu populiarios UAB “Geležinis vilkas”, kurios buvusi veikla garsėja dar iš šiomis dienomis. Apie gerą restorano “Amatininkų užeiga”, produktų kokybę byloja restorano lankytojų gausa. Ši vieta yra mėgstama tiek lietuvių, tiek ir užsienio svečių (Vokietijos Kancleris G. Schroderis, NATO aukščiausieji pareigūnai, aktorius Jeremy Irons, grupė Smokey ir t.t.). Restoranas “Amatininkų užeiga”, 1998 metais laimėjusi pirmąjį konkursą dėl vasaros kavinės eksploatavimo, įrengė lauko kavinę Rotušės aikštėje, kurią nuo to laiko atidarė kiekvienais metais, išskyrus 2006-2007m. kuomet buvo vykdoma Rotušės aikštės rekonstrukcija. Pastangos sukurti ir įgyvendinti malonią, jaukią aplinką svečiui buvo įvertintos ir ne kartą spaudoje bei televizijoje. Kasmet pasikeitimai ryškėjo ne tik lauko kavinės aplinkoje bet ir maisto meniu, jo įvairovėje, gero ir greito lankytojų aptarnavimo srityje, rezultatu buvo patenkintas bei įvertino ir pats Lietuvos Respublikos Prezidentas V. Adamkus.

Paslaugos

Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Restorane, kavinėje

Klientų atsiliepimai

Įvertinimas
Įveskite paveiksliuke matomas raides.
Atsiliepimų dar nėra. Būk pirmas!