Restoranas Vilniuje „Salvete City“

Apie mus

„Festina lente” – skubėk lėtai, teigia lotyniškoji sentencijų išmintis. Didelė kasdienė sparta tolina valgymo, kaip socialinio įvykio objektą, juolab šeimos susėda kartu vis rečiau. Į tai dėmesį atkreipęs italas Carlo Petrini, inicijavo naujos filosofinės lėto maisto minties atsiradimą, kurios centre atsidūrė žmogus ir jo gyvavimo šaltinis – maistas.

„Lėto maisto judėjimo“ filosofija yra tampriai susijusi su lotyniškąja sentencija bei pasirinktu sraigės simboliu: neskubėk, negailėk laiko šeimai, draugams. Svarbu pripažinti maisto teikiamą malonumą, išmokti džiaugtis receptų ir skonių gausa, susigaudyti nacionalinėje maistą auginančių bei gaminančių bendruomenių įvairovėje. Lėto maisto judėjimo tikslas – artinti gamintoją ir vartotoją, auklėti, ugdyti ir mokyti žmogų suprasti maistą, valgymo kultūrą, tradicijas ir tuo pačiu kiek įmanoma stengtis pasitraukti nuo greito maisto vartojimo.

Mes skleidžiame visuomenei žinią, kad dirbantis ar skubantis žmogus įsimeta maistą į save ir toliau skuba įgyvendinti savo tikslų ir tai nėra nei sveika nei teisinga. Sparčiai judančioje visuomenėje žmogus turi sustoti, apsižvalgyti, atsigręžti į jį supančius artimus žmones: šeimos narius, draugus, mylimuosius. Nuostabu, kai galime pusryčiauti kartu su savo šeima. Nuostabu, kai pietaujame ar vakarieniaujame apsupti gražios aplinkos, mums artimų žmonių. Galime ragauti ir dalintis. Galime bendrauti, o to šiuolaikinei visuomenei labai trūksta.

Paslaugos

Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Restorane, kavinėje

Klientų atsiliepimai

Įvertinimas
Įveskite paveiksliuke matomas raides.
Atsiliepimų dar nėra. Būk pirmas!