Kaimo turizmo sodyba / pirtis "Gribžė"

8 6 93 000 83
8 6 93 000 83
info@pirtiskaime.lt
www.pirtiskaime.lt
Gribžiniai, Klaipėdos aps. 23 km iki Klaipėdos

Apie mus

Projektas “Kaimo turizmo sodybos “Gribžė“ kūrimas“ įgyvendinamas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programą, finansuojant Europos Sąjungai ir Lietuvos Respublikai. 2010-2012 metais įgyvendintas I projekto etapas, kurio metu pastatytos Aukštaitiška ir Dzūkiška sodybos. Šiuo metu šios sodybos yra pilnai pasirengusios priimti svečius.

Visa sodybos „Gribže“ teritorija apima 7 hektarus ir suskirstyta į 7 funkcines zonas : Aukštaitišką, Dzūkišką, Žemaičių, Suvalkiečių ir Kuršių sodybas, sporto ir pramogų zoną (lauko tenisas, pliažo tinklinis, futbolas, krepšinis, pliažas, vasaros estrada) ir vaikų poilsio stovyklos zoną. Visos zonos išdėstytos aplink 1 hektaro ploto tvenkinį. Planuojama, jog visa sodyba bus pabaigta įrengti 2015 metais ir galės vienu metu priimti iki 1000 poilsiautojų.

Sodybos vystytojų tikslas yra vienoje nedidelėje teritorijoje atskleisti visų Lietuvos etnokultūros regionų senovinės architektūros bruožus ir tai išsaugoti ateities kartų edukacijai. Statybai naudojamos tik natūralios ir ekologiškos medžiagos – medis, nendrės, skiedros, akmuo, molis ir pan.

Senovinės architektūros bruožai perteikiami įrengiant autentiškas kolonas, tvoreles ir tvoras, langines, vėjalentes, karnizus ir pan. Labai tikėtina, kad laikui bėgant ir pastatams senstant tradiciniai architektūros bruožai bus dar ryškesni.

Planuodami teritoriją, nepamirštame ir aktyvaus poilsio mėgėjų – jiems įrenginėjame lauko teniso, krepšinio aikštelę su dirbtine danga, futbolo mėgėjams skirta 3000 kv.m. futbolo aikštė su natūralia danga, pliažo tinklinio mėgėjai galės mėgautis šiuo žaidimu lauko sąlygomis ir ant tikro paplūdimio smėliuko. Pasyvaus poilsio mylėtojai gali degintis mūsų pliaže arba palydėti saulę saulėlydžio promenadoje.

Sodybą išbandę poilsiautojai sako, kad pas mus gražu. Siūlome pabandyti ir Jums!

Paslaugos

Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Sodybos; Dvarai; Vilos
Vietos vaikų šventėms
Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Pirtis; Sauna; Kubilas

Klientų atsiliepimai

Įvertinimas
Įveskite paveiksliuke matomas raides.
Atsiliepimų dar nėra. Būk pirmas!