Kurmiškių kaimo turizmo sodyba

Kurmiškiai, Alytaus aps. 32 km iki Varėnos

Apie mus

Savo vienkiemyje Dzūkijos nacionalinio parko pakraštyje, netoli Merkinės, organizuojame ir priimame seminarus saviugdos temomis. Tikimės, kad mūsų svetingumas, jaukūs namai ir natūralus gamtos grožis prisidės prie Jūsų gerų ir gilių dvasinių patirčių.

Namai
Sodyboje yra du gyvenamieji namai (iš viso - 19 miegamųjų vietų), erdvi 50 kv.m lauko virtuvė su valgomuoju, 40 kv.m atvira pavėsinė seminarams, pirtis.


Lauko virtuvė

2014 m. vasarą pastatyta erdvi 50 kv.m lauko virtuvė su valgomuoju. Čia galima patogiai gaminti maistą didesnėms kompanijoms bei valgyti pusiau atvirame valgomajame (1 atvira siena). Prie stalų gali susėsti virš 20 žmonių. Virtuvėje yra visi indai ir stalo įrankiai.
Virtuvės pusaukštyje įrengta 1 miegamoji vieta / jaukus žaidimų kampelis vaikams.
Taip pat pastate įrengti buitiniai patogumai - lauko praustuvai su šiltu vandeniu, dušas, tualetas.

Pavėsinė

Atvira 40 kv.m pavėsinė - vieta paskaitoms ir seminarams. Sėdėdami ant žolės jausitės gamtoje, o stogas jus saugos nuo saulės ar nestipraus lietaus.

Naujasis namas

Naujasis dviejų aukštų rąstinis namas su visais patogumais statytas 2007 m. Jame yra 7-8 miegamos vietos. (Antrame aukšte yra 1 atskiras kambarys su 3 lovomis ir atviras kambarys su 1 viengule ir 1 dvigule lova. Pirmame aukšte - bendra svetainės (su išskleidžiama sofa) ir virtuvės erdvė bei vonios kambarys (su skalbykle)). Virtuvėje yra dujinė viryklė ir šaldytuvas. Namas turi jaukią terasą į Rytų pusę.
Gera naujiena sveiko miego šalininkams: turėsite galimybę išbandyti grikių lukštų čiužinius ir pagalves (tačiau turime ir kitokių :)).
Kai oras nedžiugina, esame paruošę bibliotekėlę, kurioje taip pat rasite turizmo informacijos apie lankytinus Dzūkijos objektus. Vaikų laukia žaislų ir vaikiškų knygelių kampelis.
Naujojo namo kiemas erdvus, įrengta laužavietė, lauko suolai, sūpynės po ąžuolu, batutas, medyje.

Senoji pirkia

Senoji pirkia statyta 1935 metais iš nukelto namo, taigi sienojams jau daugiau nei 100 metų. Nors iš pažiūros namas išties senas, viduje – 4 gan erdvūs kambariai. Iš viso - 11 lovų. Name net ir karščiausią vasaros dieną būna maloniai vėsu.
Senosios pirkios kiemas jaukus, įrengta laužavietė, akmenų ratas, "tarzaniškos" sūpynės ant vienos virvės.

Pirtis

Apie 100m nuo namų telkšo didelis prūdas, šalia jo stovi pirtis, statyta 2008 metais. Garinėje patogiai telpa apie 6-8 žmonės, priepirtis taip pat erdvus.

Sodybos aplinka

Mūsų sodyba įsikūrusi Kurmiškių kaime, Dzūkijos nacionalinio parko pakraštyje, 3 km nuo Merkinės Alytaus kryptimi (105 km nuo Vilniaus). Tačiau šią vietovę vargiai beišeina vadinti kaimu, nes tie 3 ar 4 sudarantys kaimą vienkiemiai išsidėstę per kilometrą vienas nuo kito, ir akis jų neužmato. Kurmiškių pavadinimas tikriausiai kilęs nuo kurmių, kurių čia apstu. Mūsų sodyba taip pat vienkiemyje, aplink plyti kalvotos natūralios pievos, kur nekur apaugusios pušelėmis. O pievose – gausybė vaistinių augalų, tarp jų čiobrelis, jonažolė, žemuogė, raudonėlis, trūkažolė, širdažolė, akišveitė... Sodyboje atsiveria atvira plati erdvė, akys užmato, kaip dangus susilieja su žeme, saulėlydžiai ir debesų pasaulis čia kaip prie jūros.

Sodybos teritorijoje auga 5 šimtamečiai ąžuolai, kadagiai, liepa, beržas, eglė. Šalia yra mažas lapuočių miškelis, už puskilometrio – didesnis mišrus miškas. Sodyboje turime prūdą, kurio minkštas ir švarus vanduo visuomet puikiai atgaivina. Iškeltame gandralizdyje kasmet gyvena gandrai.

Paslaugos

Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Pirtis
Sodybos; Dvarai; Vilos
Atsiprašome, vyksta atnaujinimo darbai
Pirtis; Sauna; Kubilas

Klientų atsiliepimai

Įvertinimas
Įveskite paveiksliuke matomas raides.
Atsiliepimų dar nėra. Būk pirmas!